Surówkę z pory z powodzeniem podasz do kurczaka.
Składniki na 2 porcje:
- 1 podwójna pierś z kurczaka
- 5-6 pieczarek
- 1 duża cebula
- majonez
- 15-20dag sera żółtego
- sól, pieprz, vegeta, .. oregano itp.
Sposób przyrządzania:
- Piersi rozbić na kotlety, doprawić sola, pieprzem, vegetą lub jak to lubi.
- Folię aluminiową rozłożyć na blasze. Ułożyć na niej surowe kotlety.
- Podsmażyć pokrojone pieczarki i cebulę, doprawić solę, pieprzem i wyłożyć na kotlety.
- Następnie smarujemy każdy kotlet ok.1-2 łyżkami majonezu, posypujemy grubo startym serem żółtym.
- Piec w nagrzanym piekarniku ok. 20 min. w temp. 180-190 C. Podawać z Surówką z pory!!!
- na podstawie „Gotowanie – onet.pl”