Kurze piersi z piekarnika

Surówkę z pory z powodzeniem podasz do kurczaka.

Składniki na 2 porcje:

  • 1 podwójna pierś z kurczaka
  • 5-6 pieczarek
  • 1 duża cebula
  • majonez
  • 15-20dag sera żółtego
  • sól, pieprz, vegeta, .. oregano itp.

Sposób przyrządzania:

  • Piersi rozbić na kotlety, doprawić sola, pieprzem, vegetą lub jak to lubi.
  • Folię aluminiową rozłożyć na blasze. Ułożyć na niej surowe kotlety.
  • Podsmażyć pokrojone pieczarki i cebulę, doprawić solę, pieprzem i wyłożyć na kotlety.
  • Następnie smarujemy każdy kotlet ok.1-2 łyżkami majonezu, posypujemy grubo startym serem żółtym.
  • Piec w nagrzanym piekarniku ok. 20 min. w temp. 180-190 C. Podawać z Surówką z pory!!!
  • na podstawie „Gotowanie – onet.pl”

zoom